Marijke Vanormelingen

Diëtiste - Diabeteseducator

 

 

VERLOOP CONSULTATIE

 

De verschillende afspraaktypes:

 

Tijdens de eerste consultatie ga ik de eet- en leefgewoontes na door het afnemen van een uitgebreide voedingsanamnese. Bij dit gesprek ga ik na wat je verwachtingen en je motivaties zijn. Tijdens deze consultaties worden ook uw gewicht, BMI en middelomtrek bepaald.

Met al deze informatie kunnen we op zoek gaan voedingsadvies dat bij jouw past in de vorm van tips, voedingsschema's, recepten,.... Je krijgt de nodige informatie mee naar huis. De duurtijd van het eerste consult is ongeveer een uur.

 

Tijdens de vervolgconsultatie (30 minuten) wordt het voedingsadvies geëvalueerd en worden er eventueel verdere aanpassingen gedaan. Ook uw vragen en opmerkingen worden uitgebreid bepsproken. Indien u dit wenst kan deze evaluatie gebeuren door het bespreken van uw eetdagboek. Ook vind ik het belangrijk om u eigen te maken met het lezen van productinformatie, recepten aanpassen,....

 

Door middel van opvolgconsultaties (15-20 minuten) evalueren we de afgelopen periode en eventuele aandachtspunten worden besproken. Deze consultaties dienen voornamelijk om het dieet te ondersteunen. Er worden eventuele moeilijkheden besproken die u tijdens het dieet ondervindt. Hierbij worden nog extra tips gegeven en zoeken we samen naar een gepaste oplossing voor de hindernis.

Na deze consultaties kan u zelfstandig aan de slag met het voedingsadvies. Het is wel aangewezen dat u nadien nog enkele opvolgconsultaties volgt. Zo kunnen eventuele aanpassingen voor een gezond eet- en leefpatroon verantwoord doorgevoerd worden.

THUISPRAKTIJK

d'Oyestraat 11

3800 Zepperen

Marijke Vanormelingen

Diëtiste - Diabeteseducator

0494/03 53 54 - info@dietistemarijkevanormelingen.be

CORE-ACT

Linderstraat 126

3700 Tongeren