voedingsadvies

Bij mij kan u terecht voor een professioneel voedingsadvies op maat.


Ik geef begeleiding en wetenschappelijk advies aan de patiënten die een dieet volgen. Ik zet de dieetadviezen van de arts om in adviezen die rekening houden met uw eet- en leefgewoontes om zo te kunnen genieten van een gezond lichaam.


Hieronder kan u mijn specialisaties terugvinden, maar ook voor andere voedingsadviezen zoals bv. bij hypertensie, hypercholesterolemie,... kan u bij mij terecht.

specialisaties

VOEDINGSADVIES BIJ OVERGEWICHT/ ONDERGEWICHT EN GEZONDE VOEDING

Door de media is het moeilijk om nog te weten wat gezonde voeding is. Bij adviezen voor gewichtsverlies of gewichtstoename werk ik aan de hand van de voedingsdriehoek. Bij het opstellen van een advies probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met de huidige eet- en leefgewoontes. Zo kunnen we samen streven naar een haalbaar advies. Ik werk niet met strenge diëten, maar probeer te streven naar een gezonde en haalbare levensstijl. 

Heeft u een gezond gewicht, maar wilt u graag naar een gezondere eetstijl, dan kan u uiteraard ook bij mij terecht voor adviezen.


VOEDINGSADVIES BIJ DIABETES

Het diabetes dieet is niet zo simpel als het lijkt en vergt toch de nodige uitleg.

Het is veel meer dan suikers weglaten. bij mij kan u terecht voor begeleiding en educatie in verband met diabetes. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld de mythes rond suiker en andere vragen uitklaren. Maar ook de glucose leren meten hoort er in sommige gevallen bij.


In 2017 volgde ik de extra opleiding als diabeteseducator en ben erkend door het RIZIV.  Meerdere keren per jaar volg ik bijscholingen om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen en adviezen bij diabetes. Naast mijn eigen praktijk doe ik ook extra ervaring op tijdens de raadplegingen in de diabetesconventie te RZ Tienen.

Ik begeleid zowel patiënt pre-diabetes, voortraject en zorgtraject al dan niet in combinatie met overgewicht.


VOEDINGSADVIES BIJ KINDEREN

Bij mij kunnen kinderen voor zowel gezonde voeding als voeding bij onder- en ovgewicht terecht. tijdens de consulten worden aan de hand van thema's op een speelse manier nieuwe dingen over de voeding aangeleerd. Op deze manier is het veel gemakkelijker om naar een gezonde voeding om te schakelen.  Dit doen we steeds met werkpunten en in samenspraak.

Ook voor diëten van kinder voedselallergieën en -intoleranties kan u bij mij terecht.

 

In 2016 volgde ik een extra opleiding over voeding van het kind en de adolescent. Naast de consulten in mijn eigen praktijk, sta ik  in voor de consulten op de kinderafdeling in RZ Tienen. 


VOEDINGSADVIES BIJ MAAG-DARMKLACHTEN WAARONDER HET LOW FODMAP DIEET

Heeft u last van maag-darmklachten zoals diarree, constipatie, flatulentie,... Er zijn verschillende voedingsmiddelen die invloed hebben op deze klachteN. Vaak kunnen met kleine aanpassingen in het voedingspatroon al heel wat klachten verminderd worden. In andere gevallen kan u ook voor het low Fodmap dieet bij mij terecht. Ik volgde hiervoor verschillende opleidingen waaronder die van de allergiediëtisten om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. 


VOEDINGSADVIES BIJ VOEDINGSALLERGIEËN EN -INTOLERANTIES

Heeft u vragen of nood aan adviezen bij bepaalde voedselallergieën of - intoleranties, dan help ik je graag met je wegwijs te maken in de diëten. Ook extra uitleg rond etiketten lezen krijgen hierbij extra aandacht. Zo kan u ook bij nieuwe producten leren inschatten. 

Heeft u coeliakie (glutenintolerantie), lactose intolerantie, notenallergie, koemelkeiwitallergie, ... dan help ik je hier graag mee verder.

Marijke Vanormelingen

Diëtiste - Diabeteseducator

0494/03 53 54 - info@dietistemarijkevanormelingen.be